Toyota Aygo, just Go!

aygo

Toyota Aygo, just Go!

11/07/2018 in Artikelen

De jongste x-factor van Automobielbedrijf Ramaker in Hattem

Toyota Aygo, just Go!

Wat zie ie er kek uit en wat rijdt ie fijn, die totaal vernieuwde, verjongde én verbeterde Toyota Aygo. Bij Toyota-dealer Ramaker in Hattem staan er diverse uitvoeringen in de showroom. We nemen de proef op de som in een van de zes nieuwe types van Toyota’s kleinste. Ik ga, Aygo!

 

Okay, in die lekker kleine straatjes in Hattem voelt de nieuwste Aygo zich helemaal op z’n gemak. Dankzij de strakke wendbaarheid van de 935 kilogram wegende auto met ruimte voor vier volwassenen veer je soepel door en rond de bochtige binnenstad. En stiekem ook wel leuk, je krijgt genoeg bekijks in deze vlotte auto, afhankelijk van de uitvoering natuurlijk. En die kun je eigenlijk helemaal zelf samenstellen, vanaf de velg en velgnaaf tot een van de zeven kleuren van de buitenspiegels en de sierlijsten binnen in de auto. Ga thuis eens x-perimenteren met de configurator en samen met Ramaker maak je het in de showroom op het grote scherm helemaal rond.

 

Keuze uit zes x-centriekelingen
Wij mogen de in het uitgesproken reddish purple gespoten x-fun meenemen. Ook nog in een two tone uitvoering met zwart dak: feel the fun! De relatief hoge instap maakt de auto comfortabel voor zowel jong als oud. Ideaal voor woon-werkverkeer, voor de boodschappen, maar ook langere afstanden pakt de Aygo met een fijne wegligging aangenaam mee. We hadden ook kunnen kiezen voor een van de vijf andere versies: x, x-first, x-play, x-cite en x-clusiv. De x staat nog steeds centraal bij dit type, hoewel minder prominent in de grille verwerkt dan bij het vorige model. Nu komt de vorm meer driedimensionaal in het front van de Aygo terug. Subtieler, net zoals de hele auto vormgegeven is. De basic x-versie is de eenvoudigste (bijvoorbeeld zonder x-touch multimediascherm met onder meer achteruitrijcamera en navigatie), en daarmee de voordeligste . Daarentegen heeft de meest luxe x-clusiv alles in huis, met bijvoorbeeld standaard het Smart Entry & Start System en leder afgewerkt interieur.

 

Groter motorvermogen, relaxed rijden
Onze uitvoering, de x-fun, zit qua prijsvoering met 13.145 euro mooi in de range van 11.695 en circa 15.000 euro. Overigens biedt de Aygo ook een interessant leasetarief vanaf 189 euro per maand. Ons testmodel heeft standaard onder meer airco, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen. Met het futuristisch gevormde dashboard heb je alles binnen handbereik. Net zoals we standaard via Bluetooth altijd verbonden met de buitenwereld; altijd handig. Ondertussen gaan wij letterlijk op in onze omgeving op de heuvelachtige weggetjes van de Veluwe. De auto voelt solide en schakelt soepel door, met een rustige motor, maar dat wordt dan ook overstemd door het stoere x-beat audiosysteem dat als optie op deze auto zit. Dit is gewoon een hippe en complete auto voor een leuke prijs, waar je mee thuis kunt komen. Maar ook mee wegkomen, getuige het motorvermogen dat van 69 naar 72 pk is gegroeid. Wel zo prettig als we een vrachtauto inhalen op de drukke A50.

 

Met wapperende haren over de IJsselbrug
En hadden we even later op de IJsselbrug met wapperende haren willen genieten van deze beleving, dan hadden we moeten gaan voor de x-first of x-play, met de x-wave optie van zo’n fijn open linnen dak. Met deze jongere Aygo heeft Toyota slim ingespeeld op de behoefte van de consument en de regelgeving rond het milieu. Immers, wie aan Toyota denkt, denkt naast betrouwbaar aan milieuvriendelijk. Veilig voel je wel in deze auto met het optionele Toyota Safety Sense systeem; el potentieel gevaar om je heen signaleert je auto, maar ook bij zachte banden krijg je een seintje. Vertrouwd én duurzaam dus. Daarover gesproken, wat te denken van de zuiniger benzinemotoren met een verbruik van gemiddeld 3,8 liter per 100 kilometer. En met de nog lagere uitstoot loopt… rijdt deze nieuwste generatie Aygo voorop ten opzichte van de concurrentie. En om het verhaal rond te maken, ook de materialen zijn bijna allemaal recyclebaar om daarmee het grondstoffenverbruik ook te beperken.

 

De showroom wacht, we gaan met de configurator aan de slag. Voor nog wat x-tra opties!

Ramaker, al ruim 50 jaar Toyota


Het familiebedrijf Ramaker dateert al van 1937, maar vanaf 1967 is het automobielbedrijf Toyota-dealer. Met Johan Ramaker is de derde generatie nu werkzaam in het bedrijf. Naast de verkoop van nieuwe modellen en occasions verzorgt de garage ook het onderhoud en reparatie van auto’s. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor lease en financiering.

Toyota Ramaker
Crunershof 1, Hattem
tel. 038 – 444 1993
www.toyota-hattem.nl