Smakelijk eten: dit zijn de vijf beste restaurants in Zwolle

restaurant-diner

Smakelijk eten: dit zijn de vijf beste restaurants in Zwolle

18/03/2019 in Artikelen

Bijna niets gezelliger dan een etentje buiten de deur, toch? De ervaring in het restaurant maakt het verschil: goed eten, goed ingespeelde bediening en een sfeervolle ambiance maken het plaatje compleet. Dit zijn vijf Zwolse toppers, plus een toekomstige parel.

Restaurant Poppe. Al jaren een begrip in Zwolle. Gevestigd in een voormalige hoefsmederij aan het randje van de binnenstad. De kaart is gebaseerd op de Franse keuken en alle gerechten kunnen gecomplimenteerd worden met een heerlijk glas wijn. Afgelopen jaar heeft het restaurant een grote metamorfose ondergaan, dus ga zeker een keer kijken!

Luttekestraat 66. Telefonisch bereikbaar op 038-4213050. Voor meer informatie kun je kijken op www.poppezwolle.nl.

Pillows Grand Hotel Ter Borch: Coperto Restobar. Samen met de serre is Coperto Restobar de nieuwste toevoeging aan Grand Hotel Ter Borch. Chef Remco Jansen zorgt voor de heerlijkste gerechten, gebaseerd op Franse en Italiaanse klassiekers. Echt genieten!

Stationsweg 9. Telefonisch bereikbaar op 038-4256789. Voor meer informatie kun je kijken op www.copertorestobar.com.

Bistro De Zoete Inval. De heerlijkste gerechten, van varkenshaas tot gegrilde tonijn, het is smakelijk eten. Bij de Zoete Inval kun je genieten van zowel 3-gangen diners tot kleine proeverijtjes. Voor ieder wat wils dus.

Jufferenwal 21a. Telefonisch bereikbaar op 038-4218200. Voor meer informatie kun je kijken op www.bistrodezoeteinval.nl.

’t Pestengasthuys. In dit prachtige 15e eeuwse pand heerst een bijna onbeschrijfelijke sfeer waar je je helemaal prettig zult voelen. Zin in een meergangenmenu? Geen enkel probleem. Daarnaast is er ook gewoon á-la-carte te bestellen, alvast smakelijk eten gewenst.

Weversgildeplein 1/Nieuwstraat 101-103. Telefonisch bereikbaar op 038-4233986. Voor meer informatie kun je kijken op www.pestengasthuys.nl.

Blue Sakura. Verse sushi in een prachtig kerkgebouw – dat is wel heel speciaal! De authenticiteit van het gebouw is behouden gebleven, maar je bent toch in een heel modern restaurant. Veel unieker dan dat wordt het niet!

Bethlehemkerkplein 35. Telefonisch bereikbaar op 038-3335333. Voor meer informatie kun je kijken op www.bluesakura.nl/zwolle.

Brass Boer Thuis. Aan de Nieuwe Markt openen Jonnie en Thérèse Boer binnenkort een gloednieuw restaurant. De uitbaters van De Librije halen hun concept, waar al een restaurant van te vinden is op Bonaire, naar Zwolle. Vlees zal in het nieuwe restaurant de hoofdrol krijgen. Grote houtgrills in de keuken en zelfgemaakte worsten. De opening is eind april, ben jij al aan het watertanden?

Nieuwe Markt 21, opening 27 april 2019!