Oog voor kwaliteit bij bloemengalerie 't Kerkbrugje

bloemengalerij

Oog voor kwaliteit bij bloemengalerie 't Kerkbrugje

19/07/2018 in Artikelen

Oog voor kwaliteit bij bloemengalerie 't Kerkbrugje

 "Ik wil graag een paar van die mooie takken voor in een vaas. Daar houdt ze zo van." Een man komt bloemengalerie 't Kerkbrugje binnen. Eigenaar Hildert Inkelaar knoopt een praatje met hem aan, pakt de takken in en geeft nog een tip voor een goede passende vaas en om deze goed schoon te houden. Daarin zit de unieke waarde die de Zwollenaar met zijn team kan bieden. Door uitstekende producten, persoonlijke aandacht en kennis van zaken bloeit deze ambachtelijke winkel als nooit tevoren. 

Hildert Inklaar is al ruim 25 jaar actief in de wereld van bloemen en planten. In november vorig jaar vierde hij het twintigjarig bestaan van zijn speciaalzaak in de Zwolse binnenstad. "Het werken met levende materialen", antwoordt hij op de vraag wat zijn werk zo leuk maakt. "En de mensen die dit waarderen. Er zijn geen twee bloemen gelijk, ook niet als ze van hetzelfde soort zijn."  

Diepgang 
Bloemen verkopen is leuk, maar Hildert streeft naar diepgang. Mooie opdrachten zijn die voor een trouwerij, begrafenis of ander emotioneel moment. "Dat zijn hele persoonlijke zaken. Voor rouwbloemwerk ga je praten met de nabestaanden, bespreek je wat voor een type mens de overledene was, waar hield hij of zij van, en leg je daar vervolgens je eigen gevoel in. Maar het is bij elke klant weer de uitdaging om iets te maken dat past bij personen en de gelegenheid." 

Het voorbeeld met de man en de takken is exemplarisch voor de manier waarop hij wil werken. "Als de vaas goed is, komen mijn bloemen ook beter tot hun recht." In de winkel zijn alle bijzondere bloemen, boeketten en planten te zien.  We kopen  meerdere keren per week nieuwe producten in,

zodat alles vers is." Achterin de winkel is de ruimte waarin Hildert aan het werk is. Een open ruimte, zodat klanten kunnen zien hoe de producten puur en eerlijk verwerkt worden. "Mensen vinden dat mooi om te zien, je kunt zo ook je vakmanschap tonen."  

Inspireren 
Het team van de bloemengalerie bestaat uit vier personen. Hildert vindt het belangrijk dat iedereen zijn eigen persoonlijkheid meebrengt. "Doordat we allemaal verschillend zijn, heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten. Daardoor kun je elkaar inspireren." De taken worden onderling verdeeld. Zo doen ze om de beurt bijvoorbeeld de inkoop van nieuwe producten. "Het komt soms voor dat je met iets terugkomt en dat de anderen raar staan te kijken", stelt Hildert. "Doordat je een bepaald idee hebt, weet je hoe het eruit komt te zien. Het is dan mooi om te zien dat anderen uiteindelijk ook enthousiast zijn van jouw idee." Bij de inkoop letten ze bij 't Kerkbrugje op veel details. "Hoe dik is de stengel, hoe zien de bladeren eruit? Onder andere daaraan kun je zien hoe goed de kwaliteit is." 

In allerlei sectoren zie je dat de ambachtelijke winkels steeds populairder worden. "Dat is een goede zaak. Wij merken het ook steeds meer. Wij hebben een groot assortiment exclusieve snijbloemen die allemaal per stuk te verkrijgen zijn. Hierdoor kunnen wij de mooiste boeketten maken helemaal naar de wens van de klant en met een vakkundig advies, wij maken graag maatwerk. Onder meer hierin ligt ons onderscheidend vermogen."

"Als je een winkel voor iedereen wilt zijn, dan ben je een winkel voor niemand", betoogt Hildert,

hij doelt daarmee op de keuzes in het sortiment die hij en zijn team maken. Zo streven ze er naar om zoveel mogelijk gecertificeerde producten in te kopen. Dat betekent ook dat 't Kerkbrugje staat voor duurzaam (milieu en sociaal) verantwoord geproduceerde bloemen en planten. "Wij vinden dat belangrijk. Gelukkig zie je dat steeds meer mensen, vooral jongeren, bewust kiezen voor dergelijke producten en persoonlijke aandacht."