Liefde hangt in de lucht: wat ga jij doen met Valentijn in Zwolle?

valentijn

Liefde hangt in de lucht: wat ga jij doen met Valentijn in Zwolle?

11/02/2019 in Artikelen

Liefde hangt in de lucht: wat ga jij doen met Valentijn in Zwolle?
 Wij geven je 7 tips!


Nog een paar dagen en dan is het Valentijnsdag. 
Hoe dit gebruik is ontstaan, weet eigenlijk niemand maar inmiddels is het de Dag van de Liefde waar je eigenlijk niet meer aan ontkomt. Zo ook in Zwolle! Wij zochten uit wat je op 14 februari kan gaan doen, om zo toch deze dag niet stilletjes voorbij te laten gaan en leuk in te vullen met jouw grote liefde of misschien wel met die ene stille liefde. Het moment om erop uit te gaan!

1. Brownies and Downies
Mocht je nog niet eerder bij deze lunchroom geweest zijn, dan is Valentijnsdag misschien wel de mogelijkheid! Brownies and Downies is een bijzondere lunchroom en heeft de missie om mensen met een beperking, of met een afstand tot de arbeidsmarkt, een mogelijkheid te bieden tot betaalde arbeid. 

Op donderdag 14 februari serveren zij een speciale, romantische Valentijnslunch.
Wil je helemaal zeker zijn van een plekje, reserveer dan alvast een tafeltje via 038-2309606 of via zwolle@browniesanddownies.nl.
Brownies and Downies is gevestigd aan Diezerstraat 120 in Zwolle.

2. Art Nights Zwolle: een liefdevolle kunstweek

Duizendpoot Jeroen van Doornik, nachtburgemeester van Zwolle, organiseert samen met Margin (Art & Media) “Art Nights Zwolle.

Dit zijn een aantal kunstzinnige nachten rondom Valentijnsdag. 
In de prachtige Statenzaal is een kunstexpositie te zien zijn in lijn met Valentijnsdag met als thema is sensualiteit, liefde, erotiek, connectie en expressie.
Ga een kijkje nemen bij dit stad brede evenement! 

Zeven dagen per week geopend in de periode: 11/2/19 tot 17/2/19 en dagelijks geopend van 19.00-00.00 uur. De opening is op 10/2/2019 om 16.00 uur.
De Statenzaal zit aan de Dierzerstraat 80 te Zwolle.

3. Verliefd op Cuba
Naar de bioscoop gaan is altijd een goed idee, maar op 14 februari gaat de nieuwe film “Verliefd op Cuba” in première. Dé film om verliefd op te worden.
Loes, gespeeld door Susan Visser, gaat naar Cuba naar haar dochter, om haar te laten inzien dat haar a.s. man alleen uit is op een verblijfsvergunning in Nederland.
Een heerlijke romantische romcom die zeker niet mag ontbreken op ons Valentijnslijstje.

De film draait in Pathé Bioscoop Zwolle op donderdag 14 februari om 20.00 uur. 

4. Valentijnsdiner bij Landstede restaurant Gerecht & Land

Dit restaurant zal je misschien niet bekend zijn, maar is zeker de moeite waard! 
Restaurant Gerecht & Land is een restaurant waar opleiden in de praktijk wordt gedaan. 
Studenten staan hier in de keuken én in de bediening. Als je niet beter weet, doet dit restaurant echt niet onder aan een restaurant waar je normaal met je zakenrelaties komt. 
Maar op 14 februari kom je er met je geliefde. De studenten bereiden een heerlijk drie gangen menu voor jullie, natuurlijk geserveerd bij kaarslicht. Hierbij mag een amuse en eventueel een wijnarrangement zeker niet ontbreken. Deze romantische avond kost slechts €17,50. Voor het menu kunt u terecht op www.gerechtenland.nl
Reserveren kan via: info@gerechtenland.nl
Restaurant Gerecht en Land is te vinden bij Landstede, Rechterland 1 te Zwolle.5. Verklaar je liefde op 15 meter hoogte

Wil je echt iets origineels doen voor jouw liefde? Ga samen klimmen bij de klimhal van Windesheim en maak kennis met de basis van het sportklimmen.
Als jullie samen de top halen van de 15 meter hoge wand, dan zorgt On Campus voor rode rozen!
Op donderdag 14 februari kun je voor slechts €16 (normaal: €32) met twee personen een uur valentijnsklimmen. Tijdens deze introductieles legt een instructeur eerst de basis van het zekeren en klimmen uit en begeleidt daarna jullie romantische klim naar de top. 
Je kan je aanmelden door te bellen 088-4697000 of door een e-mail te sturen aan 
info@on-campus.nl

6. Echo Collective

Odeon heeft op 14 februari Echo Collective Plays Amnesiac (Radiohead) op het programma staan. Echo Collective speelt op geheel eigen wijze het album Amnesiac van Radiohead. 
Op dit album staat o.a. het bekende nummer Pyramid Sound. Echo Collective staat bekend om de mix van klassiek en elektronische muziek.
Maak er samen een gezellige avond van en bestel bij de aanschaf van je kaarten ook een borrelarrangement. Dit kan in Café Foyé of bij de Koperen Kees. 
Odeon heeft zijn zalen aan de Blijmarkt 25. 


7. Tutu-Tutu van Chicos Mambo
Theater beloofd jou en je Valentijn een fantastische beleving op 14 februari.
Theater de Spiegel haalt dan alles uit de kast! Voor deze dag hebben zij de geweldige show van Chicos Mambo naar Zwolle gehaald.
Chicos Mambo voert de voorstelling Tutu op, ik hoef je vast niet te vertellen welk kledingstuk je dan zeker voorbij ziet komen. Het is een theatrale en vrolijke show met twintig scènes vol afwisseling. Zes dansers spelen meer dan veertig kleurrijke karakters. De voorstelling staat bekend als ritmisch en humoristisch en is voor nieuwelingen een flamboyante kennismaking met de wereld van dans, het ervaren dans-publiek zal een ontdekkingstocht tegemoet gaan.
De pers over de gehele wereld is razend enthousiast over deze show. 
Er zijn verschillende kaarten te verkrijgen.

De show begint om 20.00 uur in Theater de Spiegel aan het Spinhuisplein 14 in Zwolle.