In 20 minuten een full-body workout met het resultaat van 2 uur sportschool

fitquick

In 20 minuten een full-body workout met het resultaat van 2 uur sportschool

09/07/2018 in Artikelen

In 20 minuten een full-body workout met het resultaat van 2 uur sportschool

In nog geen half uur een totale workout doen, fit in 20 minuten. Het klinkt in deze haastige tijden als een zegen, maar tegelijkertijd lijkt het ook onmogelijk. Toch kan het. Bas Smit introduceerde een jaar  geleden EMS in Zwolle. De eigenaar van Fit Quick aan het Voorsterhof kan niet anders dan zeggen dat de introductie succesvol is. Dat maakt nieuwsgierig.

EMS staat voor electronic muscle stimulation. Dat klinkt volgens Bas letterlijk en figuurlijk spannender dan het daadwerkelijk is. “De deelnemers – we werken uitsluitend in kleine groepjes van maximaal 4 sporters – krijgen een speciaal pak aan. Daarin zitten pads, die we op de alle te ontwikkelen grote spiergroepen plaatsen. Tijdens de training worden die spieren met laagfrequente elektronische impulsen extra gestimuleerd.”

Opzienbarende resultaten
Die extra stimulans leidt tot opzienbarende resultaten. “Mensen vallen af en de spiermassa neemt toe. Het werkt dan ook goed voor gewichtsverlies en vetverbranding en tegen cellulitis. Bovendien zorgt EMS voor een goede doorbloeding en stofwisseling en verhoogt het de maximale zuurstofopname, waardoor het prestatiebevorderend werkt. Het uithoudingsvermogen en de opbouw van spieren – ook de kleinere spiergroepen - kan met 30% toenemen”, vertelt Bas. “Dat is allemaal in wetenschappelijke onderzoeken vastgesteld. Maar belangrijker: ik heb het met eigen ogen zien gebeuren het afgelopen jaar.”

Toch wil Bas het geen wondermiddel noemen. “Alles valt en staat bij de wil en de ambitie van de deelnemer. Hij of zij moet natuurlijk wel gemotiveerd zijn en progressie willen boeken. Als iemand er bij wijze van spreken als een zoutzak bij staat, zal ook EMS niets helpen.” Wel helpt Fit Quick om de sporters daadwerkelijk op te laten draven. “Minimaal een keer per week. De drempel voor de sportschool is vaak te groot, wij willen heel laagdrempelig zijn, in een intieme setting. Het is 20 minuten investeren per keer, maar het resultaat is bij genoeg fanatisme ook snel zicht- en voelbaar.”

Voor iedereen
Een EMS-workout is er voor iedere leeftijd en ieder sportief niveau. “De jongste deelnemer is 19, de oudste bijna 70. We hebben mensen met blessures, mensen die weinig sporten, maar ook een voormalige bodybuilder. Mensen die willen afvallen, in vorm willen zijn of raken of bijvoorbeeld minder rugklachten willen hebben.”

“Onder het pak wordt een speciaal ondergoed gedragen en iedereen heeft zijn eigen setje, dat is voor de hygiëne.” De pakken die Fit Quick gebruikt, kunnen ook in de buitenlucht gebruikt worden. “Het is een draadloos systeem”, vertelt Bas. “Daardoor kun je bijna elke sportieve activiteit doen die je wilt, zowel binnen als buiten. Daarnaast krijg ik nog wel eens de vraag: maar mijn hart dan? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Alleen de skeletspieren worden gestimuleerd, het is een volkomen veilige manier van sporten.”

Kosten
De lesprijs is vanaf € 17,50 per les. Voor de lezers van Bijzonder Zwolle heeft Bas een leuke aanbieding: “EMS moet je ervaren voor je er over mee kan praten. En de lezers van Bijzonder Zwolle kunnen deze zomer een gratis proefles krijgen. Die kunnen ze aanvragen via onze website en dan aan te geven een lezer van Bijzonder Zwolle te zijn.”

Meer informatie: www.fitquick.nl