Goede kleding, groots effect

pakhuis

Goede kleding, groots effect

13/02/2018 in Artikelen

Het uiterlijk is de spiegel van de ziel en dus zegt de manier waarop wij ons kleden meer dan duizend woorden. Heel bewust van dit gegeven is het Pakhuis sterk in het aankleden van vrouwen. “Wij horen exact wat onze klanten willen en denken vervolgens kritisch mee in hoe zij dat met de juiste kleding kunnen bereiken”, zegt eigenaresse Hetty Scholtens. “Het is dan leuk om terug te krijgen dat het zo ontzettend voor ze gewerkt heeft. De clou is dat wij ze het juiste verkopen.”

Dat het Pakhuis in Hattem zo veel meer is dan een stijlvolle damesmodezaak is tot ver in de regio bekend. De meeste vrouwen stappen er over de drempel met de vraag: wat heb je voor mij? Zo ook een vrouw in aanloop naar een sollicitatiegesprek bij een zorginstelling. “Zij wilde laagdrempelig overkomen bij de bewoners en vroeg ons om een passende outfit. Maar het gesprek vond natuurlijk plaats met de directie waar je in de eerste plaats als professional over wilt komen. De outfit die wij haar adviseerden was in stijl en kleur even hip als betrouwbaar en bracht haar volgens eigen zeggen de baan.”

Juiste jurk
Goed opgeleid en ervaren in de psychologische kant van het modevak weten ze bij het Pakhuis op welke plek en op welk moment een outfit het best uitkomt. “Om tot het gewenste effect te komen, luisteren wij naar onze klanten, maar zijn wij het niet per definitie met ze eens. Wij stellen andere vragen, gaan niet mee in opmerkingen als ‘een jurk staat mij niet’. Je kunt niet je hele leven in een broek lopen, je moet alleen de juiste jurk nog vinden. Hangt een kledingstuk na drie maanden nog ongedragen in de kast? Dan hebben wij ons werk niet goed gedaan en mag, nee, moet je altijd terugkomen.”