Floaten & Zoutkamer Zwolle

floaten

Floaten & Zoutkamer Zwolle

06/08/2019 in Artikelen

Floaten & Zoutkamer Zwolle

‘Een uur floaten staat gelijk aan vijf uur slapen’

Als het om kwaliteit van leven gaat, is gezondheid een kostbaar bezit. Toch ziet ook Ger van de Put diverse leefstijlen die tot gezondheidsproblemen leiden. “Zelf werkte ik in de zorg ook nachtdiensten, maar de combinatie met een jong gezin maakte mij echt moe. Op zoek naar nieuwe energie kwam ik in aanraking met floaten. Het positieve effect dat ik heb mogen ervaren, deed mij besluiten deze behandeling voor meer mensen toegankelijk te maken. Samen met mijn zus Christien opende ik Floaten Heerde en ruim een jaar geleden volgde onze vestiging in Zwolle.”

Floaten & Zoutkamer Zwolle biedt meerdere privé cabines met zout water, waarin je een uur lang volledig ontspannen mag drijven. “Het zout ofwel magnesium sulfaat bestaat uit een ontspanningsmineraal dat via de huid wordt opgenomen en bindt afvalstoffen om ze vervolgens makkelijk af te voeren”, legt Ger uit. “Floaten is een positieve investering in je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het brengt niet alleen mensen met klachten als burn-out, depressie, stress en angststoornissen meer in balans, ook mensen met bijvoorbeeld reuma en topsporters hebben baat bij floaten. Zo brengt het sporters een twintig procent sneller spierherstel en betere focus op hun sportieve doelen.”

Zoutkamer
Floaten brengt je in een diepe ontspanning, al heeft dat wel wat tijd nodig. Het is dan ook raadzaam om in het begin wat vaker te komen. “Floaten werkt cumulatief, na de eerste keer heeft het zo’n vijf dagen effect, na de tweede keer twee weken en dat loopt op tot wel vier maanden”, vult Ger aan. “Voor nog meer ontspanning is een float altijd aan te vullen met een massage, die je ook apart kunt boeken. Daarnaast hebben wij een zoutkamer bekleed met medicinaal zout. Het vernevelde zout adem je in om het vervolgens tot in je diepste bronchiën z’n werk te laten doen. Ieder keer weer zien we mensen met COPD, eczemen en allergieën een stukje kwaliteit van leven terugwinnen. En daar is het ons om te doen.”