Speciaalbierfestival Zwolle 2019

speciaalbieren

Speciaalbierfestival Zwolle 2019

05/09/2019 in Artikelen

Speciaalbierfestival Zwolle 2019 

Op zaterdag 28 september vindt voor de derde keer het Speciaalbierfestival Zwolle plaats in de prachtige ambiance van de Grote Kerk Zwolle. Tussen 13:00 en 21:00 tappen vijftien nationale en internationale brouwers hun allerlekkerste bieren. 

Initiatiefnemers van het festival zijn Stanislaus Brewskovitch Craft Beer, Café de Gezelligheid en studentencafé Het Vliegende Paard. Twee jaar geleden sloegen zij de handen ineen om speciaalbier op de kaart te zetten in Zwolle en met twee succesvolle edities achter de rug is dat aardig gelukt. 

De kerk bied (na een grondige verbouwing) plaats aan 16 brouwers, 1400 bezoekers en diverse standjes met lekker eten voor een goede bodem voor al dat mooie speciaalbier. Aanwezig op het festival als brouwer zijn onder andere Brewdog, Kompaan en Two Chefs. Maar ook de lokale helden ontbreken niet, zoals Den Duiyk en Axes Castellum. Daarnaast staan Stanislaus Brewskovitch Craft Beer er uiteraard zelf ook met de primeur van de Triple Rock Church; een tripel met drie soorten mout, drie soorten hop en drie kruiden. 

Een ticket voor het festival kost €15,-. Hiervoor krijg je een uniek festival glas, een programmaboekje en alvast twee muntjes (a €2,50). Tickets zijn te koop via de website www.speciaalbierfestivalzwolle.nl. De brouwers worden aangekondigd op de pagina van het Facebook-evenement