Park en Boerenerf met biologische Bistro middenin Stadshagen

ambacht

Park en Boerenerf met biologische Bistro middenin Stadshagen

22/07/2019 in Artikelen

Park en Boerenerf met biologische Bistro middenin Stadshagen"

Een avontuurlijke speelgelegenheid waar bewoners van Stadshagen elkaar kunnen ontmoeten in een knusse boerensfeer. Dat was hoe Gerben Eshuis van Bistro De Stadshoeve het twee jaar geleden voor zich zag. Inmiddels heeft hij een groot deel van die plannen gerealiseerd. “Een droom is uitgekomen, maar we zijn er nog niet.”

Terwijl de eerste zon van 2019 zich laat zien, stroomt de speelweide van Park de Stadshoeve en het terras van de Bistro vol.” Niet alleen de zon straalt, ook eigenaar Gerben Eshuis. “Met mijn Hotelschoolachtergrond is het altijd mijn droom geweest om hier iets mee te doen. Toen in 2013 de plannen ontstonden om in dit park een bistro te realiseren, wilde ik het graag onder mijn hoede nemen.” 

Biologische streekproducten
Niet alleen het erf en de aankleding hebben de uitstraling van een boerenerf, ook op de kaart is dit terug te zien. “Vrijwel onze volledige kaart bestaat uit biologische streekproducten. De kaas van Pelleboer, biologisch varkensvlees van Overesch en Tuin Salland levert de groenten. Ook de thee en koffie komt van lokale ondernemers.” Als telg uit een boerengezin is Eshuis nuchter over de term biologisch. “Ik weet dat het niet de heilige graal is, maar het is wel belangrijk dat je weet waar de producten vandaan komen. Het hoort bij deze tijd.”  

Omfietsen voor verse friet
Het team van de Bistro bestaat uit jonge mensen, waarvan een deel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naar een extra chef-kok wordt nog gezocht. Waar Eshuis zich het liefst zelf mee bezighoudt? “Dan komt toch mijn horeca-achtergrond naar boven, want het liefst sta ik de hele avond in de bediening om het mensen in de watten te leggen en uitleg te geven over onze gerechten en producten.” En dat gaat hem prima af. “Onze spareribs en verse friet zijn erg populair. Het doel is dat mensen in de toekomst niet alleen toevallig komen aanwandelen, maar voor ons gaan omfietsen.”