Ook in Zwolle: de Week Zonder Vlees

hamburger

Ook in Zwolle: de Week Zonder Vlees

11/03/2019 in Artikelen

Van 11 tot en met 17 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Het is een initiatief van Isabel Boerdam. De stichting vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en wil dit graag onder de aandacht brengen – dit jaar voor de tweede keer. Doe jij als Zwollenaar ook mee?

Volgens een rapport van Blonk Consultants bespaart de gemiddelde Nederlander nogal wat als er een week geen vlees op het menu staat. Zo zou er 130 liter minder water verbruikt worden en je bespaart CO2 uitstoot, vergelijkbaar met 76 kilometer autorijden. Dus, ben jij ook van de partij en doe je mee met de Week Zonder Vlees?

Waar kan ik vegetarisch eten in Zwolle?

In Zwolle zijn nog geen restaurants met een enkel vegetarische kaart. Natuurlijk zijn er voldoende restaurants die wel vegetarische gerechten serveren. Hieronder een greep uit het aanbod:

Ingeburgerd. Zeker, een burgerrestaurant. Bij Ingeburgerd serveren ze naast stoere burgers ook bewuste vegetarische burgers. De moeite waard om het een keer te proberen.

Nieuwe Markt 25. Kijk voor meer informatie op www.ingeburgerdzwolle.nl.

Mayur Kitchen. De Indiase keuken kent vele vegetarische gerechten. Bij Mayur Kitchen staan er dan ook een aantal heerlijke soorten op de kaart.

Melkmarkt 42. Kijk voor meer informatie op www.mayurkitchen.nl.

Over de Tong. Wees verrast, bij Over de Tong kun je namelijk genieten van verrassingensmenu’s. Je kunt kiezen uit drie, vier, vijf of zelfs zes gangen… waaronder volledig vegetarisch.

Willemskade 7. Kijk voor meer informatie op www.overdetong.nl.

Meer weten over de Week Zonder Vlees? Kijk op www.weekzondervlees.nl.