KOERHUIS KERSTEN MEER DAN EEN ADVOCATENKANTOOR

Koerhuis

KOERHUIS KERSTEN MEER DAN EEN ADVOCATENKANTOOR

10/01/2019 in Artikelen

 

Bij Koerhuis Kersten voelen ze zich niet alleen advocaat, maar bovenal adviseur van hun cliënt. Het advocatenkantoor uit Zwolle is gespecialiseerd in familierecht. ‘Er komen veel emoties kijken bij familierecht. Het is ook onze taak om die zo goed mogelijk te kanaliseren’, vinden de vier advocates van Koerhuis Kersten.

Het Zwolse advocatenkantoor werd in 2012 opgericht door Rita Kersten en Silvia Koerhuis. Sinds 1 januari 2017 zijn Sabine Janssens-Van Drooge en Annelies Duiveman aangesloten bij de maatschap. Ieder heeft een eigen aandachtsgebied. Zo is Annelies regelmatig bijzonder curator en voert zij het woord namens kinderen die betrokken zijn in een gerechtelijke procedure. Rita duikt liever in lastige kwesties van huwelijksvermogensrechtelijke aard.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID
Bij Koerhuis Kersten behandelen ze alle zaken op het gebied van familierecht: echtscheiding, alimentatie, afwikkeling huwelijksvoorwaarden, zorgregeling, erfrecht etc.. Dat doen zij als advocaat maar ook als mediator. Bovendien treden zij op als bindend adviseur en Rita tevens als overlegscheidingsadvocaat. Ook hun cliënten zijn divers. Niet alleen vermogende particulieren en ondernemers worden bijgestaan maar ook cliënten die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. ‘We vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook zaken op pro-deo basis te doen’, legt Silvia uit.

Bij familierechtzaken horen veel emoties. ‘Je moet daarin kritisch blijven ten opzichte van je cliënten, want zo kun je ze verder helpen’, stelt Sabine. ‘Het overleg staat voorop. Als het echt niet anders kan, dan gaan we naar de rechter.’ Rita: ‘Dan schrijven we de mooiste processtukken.’

STAP IN DE GOEDE RICHTING
De vier advocates zijn lid van diverse brancheorganisaties en geregistreerd als mediator. Het lijkt een onlogische combinatie, maar juist de juridische achtergrond komt bij mediation heel goed van pas. ,,Doordat we ook procederen, weten we hoe een rechter tegen de zaak aankijkt’, vertelt Silvia. Rita: ‘Daardoor kun je goed advies geven om partijen tot een regeling te brengen’. Annelies vult aan: ‘Je treft de mensen in een echtscheiding op hun slechtst mogelijke moment. Dan is het fijn als je ze weer een stap in de goede richting kunt helpen.