Beeldentuin Landgoed Anningahof geopend

bz

Beeldentuin Landgoed Anningahof geopend

20/05/2019 in Artikelen

Beeldentuin Landgoed Anningahof geopend

Vandaag, 19 mei 2019, is de beeldentuin van Landgoed Anningahof officieel geopend door burgemeester Henk Jan Meijer. Vanaf woensdag 22 mei 2019 is de tentoonstelling voor iedereen te bezichtigen. Achtenzestig kunstenaars stellen 90 kunstwerken ten toon in een parkachtige omgeving aan de rand van Zwolle. Bijzonder Zwolle nam alvast een kijkje.

Cultuur en natuur
Beeldenpark Landgoed Anningahof ligt aan de rand van Zwolle, net buiten Berkum, aan de Hessenweg. Na de transformatie van weiland tot officieel landgoed worden er sinds 2004 jaarlijks wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Sommige werken staan er meer prominent, jaarlijks zijn er wisselende werken te zien. Ook binnen, in enkele paviljoens, is beeldende kunst te zien. In de parkachtige omgeving is het genieten van cultuur en natuur.

Bekende namen
De filosofie van het park is het tonen van de ontwikkeling van de Nederlandse hedendaagse beeldhouwkunst; werk van 1960 tot nu. Naast enkele ‘oude’ meesters zoals André Volten, Shinkichi Tajiri en Cornelius Rogge tonen kunstenaars met gevestigde namen zowel binnen- als buitenbeelden. Jaarlijks terugkerende namen zijn onder andere Hans van Bentem, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Rob Voerman en Henk Visch. Ook is er ruimte voor jong talent; denk hierbij aan Levi van Veluw, Jonathan van Doornum en Maartje Korstanje. Het park zelf, met wilde bloemen, vijvers, graslanden en prachtige bomen, is een bijzonder mooie plek voor eigentijdse beeldhouwkunst. Het park is geopend van woensdag- tot en met zondagmiddag van 13.00 uur tot 18.00 uur.